Ουκρανία: «Καταργήθηκαν» οι σχολικές διακοπές στη Μαριούπολη για να μπουν οι μαθητές στο ρωσικό πρόγραμμα

Ουκρανία: «Καταργήθηκαν» οι σχολικές διακοπές στη Μαριούπολη για να μπουν οι μαθητές στο ρωσικό πρόγραμμα

Η Μόσχα ανακοίνωσε την παράταση του σχολικού έτους μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου

Οι ρωσικές αρχές που ελέγχουν τη Μαριούπολη αποφάσισαν να καταργήσουν τις σχολικές διακοπές του καλοκαιριού προκειμένου να προετοιμαστούν οι μαθητές της πόλης για το ρωσικό σχολικό πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ένας Ουκρανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Αντριουτσένκο, σύμβουλο του Ουκρανού δημάρχου της πόλης, οι τελευταίοι υπερασπιστές της οποίας παραδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, «οι κατακτητές ανακοίνωσαν την παράταση του σχολικού έτους μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου».

«Όλο το καλοκαίρι τα παιδιά θα κάνουν μαθήματα ρωσικής γλώσσας, ρωσικής ιστορίας και μαθηματικών στα ρωσικά. Ο βασικός σκοπός είναι η αποουκρανοποίηση και η προετοιμασία (των μαθητών) για την επιστροφή τους στα θρανία με βάση το ρωσικό σχολικό πρόγραμμα», υποστήριξε.

Ο Αντριουτσένκο σημείωσε όμως ότι οι Ρώσοι «κατακτητές» δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν αρκετούς καθηγητές, «μόνο 53 εκπαιδευτικούς για 9 σχολεία». Δεν διευκρίνισε πόσοι μαθητές φοιτούν σε αυτά τα σχολικά ιδρύματα, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Έπειτα από τρίμηνη πολιορκία που κατέστρεψε αυτήν την πόλη των 500.000 κατοίκων, οι ρωσικές δυνάμεις κατέφεραν στις 20 Μαΐου να καταθέσουν τα όπλα οι τελευταίοι μαχητές που υπερασπίζονταν το χαλυβουργείο Αζοφστάλ. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περίπου 2.500 Ουκρανοί στρατιώτες του τάγματος του Αζόφ, τους οποίους η Ρωσία χαρακτηρίζει «ναζί», παραδόθηκαν. Ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Κίεβο.