Ο ράπερ Lupe Fiasco θα διδάξει… επιστήμη της ραπ στο διάσημο Πανεπιστήμιο MIT

Ο ράπερ Lupe Fiasco θα διδάξει… επιστήμη της ραπ στο διάσημο Πανεπιστήμιο MIT

Θα διδάξει hip-hop και θα επεκτείνει το έργο που έκανε το 2020-2021 ως επισκέπτης καλλιτέχνης

Μετά την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του όγδοου άλμπουμ του «Drill Music in Zion», ο ράπερ Lupe Fiasco αποκάλυψε, ότι αναλαμβάνει ρόλο καθηγητή στο MIT (σ.σ. το διάσημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης) με αντικείμενο την... επιστήμη της ραπ μουσικής.

Σε tweet, ο ράπερ από το Σικάγο ανέφερε: «Θα συνθέσω κάτι πιο εκλεπτυσμένο αργότερα, που θα αποτυπώνει πραγματικά τη σημασία και τη βαρύτητα, αλλά προς το παρόν θα το πω απλά και ευθέως: Θα διδάξω ραπ στο MIT». Επιβεβαιώνοντας την είδηση, ανάρτηση στον λογαριασμό της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών του MIT διευκρινίζει: «Οι επισκέπτες καθηγητές του προγράμματος MLK του MIT προγραμματίζουν τα ραντεβού τους για το 2022-23!». Μεταξύ των τριών επισκεπτών καθηγητών αναφέρεται ο βραβευμένος με Grammy ράπερ Lupe Fiasco.

Ο ράπερ θα διδάξει hip-hop και θα επεκτείνει το έργο που έκανε το 2020-2021 ως επισκέπτης καλλιτέχνης στο Κέντρο Τέχνης, Επιστήμης & Τεχνολογίας του MIT (Πρόγραμμα CAST) όταν συνεργάστηκε με τον καθηγητή Ψηφιακών Μέσων, Νικ Μόντφορτ για ένα πρότζεκτ, στο οποίο διασταυρώνονται ραπ, πληροφορική και κοινωνικός ακτιβισμός.