Ρωσία: «Ο Πούτιν επέζησε από απόπειρα δολοφονίας» υποστηρίζουν οι Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες

Ρωσία: «Ο Πούτιν επέζησε από απόπειρα δολοφονίας» υποστηρίζουν οι Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες

Οι δράστες της αποτυχημένης επιχείρησης φέρεται να ήταν από την περιοχή του Καυκάσου

Μια απόπειρα δολοφονίας έγινε κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ισχυρίστηκαν οι Ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, υποστράτηγος Κιρίλο Μπουντάνοφ, είπε ότι ο Πούτιν επέζησε από την «αποτυχημένη» απόπειρα δολοφονίας πριν από δύο μήνες, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο ίδιος υποστήριξε, ότι ο Πούτιν δέχθηκε επίθεση «όχι πολύ καιρό πριν» από εκπροσώπους του Καυκάσου, μιας ορεινής περιοχής μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας Θάλασσας που αποτελείται από την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και τμήματα της Νότιας Ρωσίας.

«Δεν δημοσιοποιήθηκε ως γεγονός αλλά συνέβη», φέρεται να είπε στην ουκρανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Pravda τη Δευτέρα, χωρίς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση. Η Ρωσία δεν απάντησε αμέσως στους ισχυρισμούς.

Εξάλλου, οι φήμες για την κακή υγεία του 69χρονου Ρώσου προέδρου φουντώνουν εδώ και χρόνια. Τον περασμένο μήνα το Proekt, ένα ανεξάρτητο ρωσικό μέσο ενημέρωσης που ειδικεύεται στην ερευνητική δημοσιογραφία και έχει αποκλειστεί από το Κρεμλίνο, ανέφερε ότι ο Πούτιν επισκέφθηκε ειδικό στον καρκίνο του θυρεοειδούς 35 φορές μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...