Τραυματίστηκε από… φελλό σαμπάνιας ο νικητής του ποδηλατικού Γύρου της Ιταλίας

Τραυματίστηκε από… φελλό σαμπάνιας ο νικητής του ποδηλατικού Γύρου της Ιταλίας

Στους πανηγυρισμούς της νίκης παραλίγο να χάσει το μάτι του και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο

Ένα από τα πιο απίστευτα, όσο και αστεία, ατυχήματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού Γύρου της Ιταλίας, με το νικητή να οδηγείται στο νοσοκομείο μετά από χτύπημα του φελλού της σαμπάνιας στο μάτι του νικητή στο βάθρο των νικητών!

Τα πανηγύρια της νίκης μετατράπηκαν σε απόγνωση για τον ποδηλάτη Biniam Girmay, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Giro d’Italia μετά την ιστορική του νίκη την Τρίτη. Ο 22χρονος Αφρικανός έγινε ο πρώτος μαύρος Αφρικανός αναβάτης που κέρδισε αγώνα σε Grand Tour, νικώντας τον Mathieu van der Poel σε ένα σπριντ στο 10ο γύρο του Giro στο Jesi. Οι πανηγυρισμοί του όμως κόπηκαν όταν ένας φελλός έσκασε κατευθείαν στο μάτι του ενώ προσπαθούσε να ανοίξει ένα μπουκάλι σαμπάνια στο βάθρο!

Ο Girmay πέρασε αρκετές ώρες σε ένα τοπικό νοσοκομείο, πριν επιστρέψει στο ξενοδοχείο του για να γιορτάσει με την ομάδα του Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux. Ωστόσο, δεν θα λάβει άλλο μέρος στο Giro λόγω του τραυματισμού του στα μάτια, καθώς ο γιατρός Piet Daneels είπε στο Sporza, ότι ο ποδηλάτης είχε «αιμορραγία στον πρόσθιο θάλαμο του ματιού».

Σε βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα του, ο 22χρονος είπε: «Χθες όταν έφτασα (στο ξενοδοχείο) μετά το νοσοκομείο, την κακή στιγμή, απόλαυσα λίγο τη νίκη με τους συμπαίκτες μου.
«Είμαι χαρούμενος τώρα, ήμουν λίγο λυπημένος για αυτό που συνέβη με τη σαμπάνια, αλλά όταν επέστρεψα ήταν όλα καλύτερα. Αλλά σήμερα, δυστυχώς, δεν ξεκίνησα τον αγώνα γιατί ακόμα το μάτι μου χρειάζεται λίγη ξεκούραση. Ανυπομονώ για το υπόλοιπο της σεζόν. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και με ενθάρρυναν. Είμαι καλά τώρα. Τα λέμε σύντομα».

Οι γιατροί της ομάδας Daneels είπαν ότι ο Girmay «δεν μπορούσε να δει» αρχικά μετά το περιστατικό και έπρεπε να αποχωρήσει καθώς αναρρώνει από τον τραυματισμό. Είπε μεταξύ άλλων: «Η αποθεραπεία του εξελίσσεται ομαλά και θα παρακολουθηθεί από ιατρική ομάδα τις επόμενες ημέρες. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επέκτασης της αιμορραγίας και της ενδοφθάλμιας πίεσης, συνιστάται η αποφυγή της σωματικής δραστηριότητας. Προτεραιότητά μας είναι η πλήρης επούλωση του τραυματισμού και γι’ αυτό αποφασίσαμε μαζί με τον αναβάτη και την αθλητική διεύθυνση ότι ο Biniam δεν θα εμφανιστεί στην έναρξη του ενδέκατου ετάπ».

Μετά τη νίκη του, είπε: «Είναι απίστευτο. Ευχαριστώ την ομάδα. Ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα, τον ελέγξαμε. Δεν έχω λόγια για την ομάδα μου». «Όταν ξεκίνησα το Giro είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε και να φέρουμε καλά αποτελέσματα – αυτό είναι επίσης μέρος της επιτυχίας της ομάδας μας, της οικογένειάς μου και όλων. Κάθε μέρα γράφουμε νέα ιστορία, οπότε είμαι πραγματικά ευγνώμων και χαρούμενος που το έκανα».

Ο 22χρονος είχε ήδη γράψει ιστορία αυτή τη σεζόν, με τη νίκη του στο Gent-Wevelgem τον Μάρτιο που τον έκανε τον πρώτο Αφρικανό που κέρδισε έναν βελγικό κλασικό αγώνα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...