Ερντογάν: Δεν λέμε «Ναι» σε Φινλανδία και Σουηδία στο ΝΑΤΟ επειδή το ίδιο λάθος κάναμε με την Ελλάδα

Ερντογάν: Δεν λέμε «Ναι» σε Φινλανδία και Σουηδία στο ΝΑΤΟ επειδή το ίδιο λάθος κάναμε με την Ελλάδα

«Οι σύμμαχοί μας δείχνουν απεριόριστη ανοχή σε κάποιες χώρες...»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το επίσημο αίτημα Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Τούρκος πρόεδρος είπε: Ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας έφερε ξανά στο προσκήνιο τις ισορροπίες ασφαλείας. Το ΝΑΤΟ επιδιώκει την ενίσχυση των ανατολικών συνόρων του. Αναμένουμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν, να σεβαστούν και να υποστηρίξουν την ευαισθησία μας. Έχουμε ευαισθησία να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από την τρομοκρατία. Κανένας από τους συμμάχους μας δεν έδειξε σεβασμό σε αυτήν την ευαισθησία όπως περιμέναμε. Όσο οι πρόσφυγες δεν στράφηκαν προς τις δυτικές χώρες, δεν είδαμε συμμάχους που να συμμερίζονται τα προβλήματά μας. Αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, χωρίς συγγνώμη» είπε και συνέχισε:

«Είναι προφανές ότι οι σύμμαχοί μας δεν συμμερίζονται αυτή την ευαισθησία, παρόλο που δείχνουν απεριόριστη ανοχή σε κάποιες χώρες που δείχνουν κάθε λογής λάθος πράγματα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν σημαίνει ότι θα λέμε αδιαμφισβήτητα ναι σε κάθε πρόταση που μας παρουσιάζεται. Το να υποστηρίζεις την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG και να ζητάς από εμάς υποστήριξη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι, τουλάχιστον, ασυνεπές. Ζητήσαμε 30 τρομοκράτες από τη Σουηδία, είπαν ότι δεν θα τους δώσουμε. Δεν θα δώσετε τους τρομοκράτες, αλλά θα μας ζητήσετε να μπούμε στο ΝΑΤΟ. Δεν μπορούμε να πούμε «ναι». Αυτό το λάθος έγινε κάποτε με την Ελλάδα. Ελλάδα και Γαλλία είχαν αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, δυστυχώς είπαμε «ναι» να μπουν αργότερα. Δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος. Ήθελαν να έρθουν τη Δευτέρα. Μην κάνετε τον κόπο, δεν υπάρχει ανάγκη. Δεν επιβουλευόμαστε το έδαφος κανενός. Ο μόνος μας στόχος είναι να αποκόψουμε ενέργειες που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας μας» καταλήγει.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Η πραγματικότητα είναι ότι μεγάλη ανοχή δείχνουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ προς την τουρκία λόγω της επαμφοτερίζουσας και αντιδημοκρατικής πολιτικής της, και αυτό λόγω της γεωπολιτικής θέσεως και της πρόθυμης εμπλοκής της σε ανάλογα γεγονότα. Η γενναία απόφαση του Κων/νου Καραμανλή για διαμαρτυρία λόγω της εισβολής της τουρκίας στην ανεξάρτητη Κύπρο παραμένει πάντα επίκαιρη

Παρακαλούμε περιμένετε ...