Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της ιταλικής αστυνομίας – «Κηρύσσουμε πόλεμο σε 10 χώρες»

Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της ιταλικής αστυνομίας – «Κηρύσσουμε πόλεμο σε 10 χώρες»

Ωστόσο αρνούνται την επίθεση κατά της Eurovision

Την Δευτέρα ο ιστότοπος της Ιταλικής Αστυνομίας δέχθηκε επίθεση από φιλορώσους χάκερ της συλλογικότητας «Killnet». Πρόκειται για την ίδια ομάδα που πρόσφατα χτύπησε θεσμικούς ιστότοπους στην Ιταλία, μεταξύ άλλων και αυτό της Eurovision την περασμένη εβδομάδα.

Η Ιταλική Αστυνομία προέβη σε αποκατάσταση της ιστοσελίδας, η οποία δεν υπέστη ζημιά αλλά μόνο επιβράδυνση. Όμως η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης παγκόσμιας εκστρατείας, εφόσον οι Killnet ανακοίνωσαν την έναρξη μιας κυβερνοεπίθεσης εναντίον Ιταλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, ΗΠΑ, Γερμανίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Εσθονίας, Πολωνίας, Ρουμανίας και Ουκρανίας, όπως ανέφερε σε tweet η ανεξάρτητη λευκορωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Nexta Tv.

Σύμφωνα με τα κανάλια της Telegram, και όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της ANSA, η Killnet ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αλλά δεν αναλαμβάνει την επίθεση της Eurovision της περασμένης εβδομάδας:

«Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, η Killnet επιτέθηκε στη Eurovision αλλά εξουδετερώθηκε από την Ιταλική Αστυνομία».

Η Κillnet συνεχίζει λέγοντας πως “«Σήμερα, ωστόσο, κηρύσσουμε επίσημα πόλεμο σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της παραπλανητικής Ιταλικής Αστυνομίας. Παρεμπιπτόντως ο ιστότοπός σας σταμάτησε να λειτουργεί: γιατί η επίθεση δεν αντιμετωπίστηκε όπως η Eurovision;» αναφέρει το μήνυμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...