Πόλεμος στην Ουκρανία: Ντοκουμέντο από τον τελευταίο δραματικό διάλογο μέλους του «Moskva» λίγο πριν βυθιστεί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ντοκουμέντο από τον τελευταίο δραματικό διάλογο μέλους του «Moskva» λίγο πριν βυθιστεί

Τι μετέφερε μέλος του πληρώματος της ναυαρχίδας του Ρωσικού στόλου σε επικοινωνία του με βοηθητικό παραπλέον πλοίο

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα ηχητικό ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά το χτύπημα που δέχθηκε η Ρωσική ναυαρχίδα «Moskva» στη Μαύρη Θάλασσα, που οδήγησε στη βύθιση του πλοίου.

Το πλήρωμα είχε εκπέμψει SOS, ενώ μέλος του πληρώματος ακούγεται στην ηχογράφηση να λέει, ότι το πλοίο χτυπήθηκε δύο φορές και έχει πάρει κλήση. Ο ουκρανικός στρατός, σύμφωνα με την Daily Mail, ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι από τη στιγμή που βυθίστηκε το Ρωσικό καταδρομικό. Το μέλος του πληρώματος ακούγεται στην ηχογράφηση να λέει, ότι το πλοίο χτυπήθηκε δύο φορές κάτω από τα ίσαλα και τώρα γέρνει στο πλάι. «Το πλοίο γέρνει, έχει κλίση 30 μοίρες, δεν μπορούμε να κινηθούμε», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει ακόμη, ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με την γέφυρα του πλοίου, καθώς έχει σημάνει σιγή ασυρμάτου. Η ναυαρχίδα του Rωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας βυθίστηκε στις 18 Απριλίου, με ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Η Ουκρανία υποστήριξε, ότι έπληξε το καταδρομικό με πυραύλους επιφανείας Neptun. Η Μόσχα το διέψευσε, υποστηρίζοντας ότι το πλοίο βυθίστηκε εξαιτίας πυρκαγιάς και έκρηξης μέρους του οπλισμού που έφερε στο κατάστρωμα.