Πούτιν: Θα ήταν λάθος το τέλος της στρατιωτικής ουδετερότητας της Φινλανδίας

Πούτιν: Θα ήταν λάθος το τέλος της στρατιωτικής ουδετερότητας της Φινλανδίας

Τι είπε ο Ρώσος Πρόεδρος στον Φιλανδό ομόλογό του στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν

Το τέλος της στρατιωτικής ουδετερότητας της Φινλανδίας θα ήταν ένα «λάθος», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Φιλανδό ομόλογό του, Σάουλι Νιινίστο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε πως το τέλος της παραδοσιακής πολιτικής της στρατιωτικής ουδετερότητας θα ήταν ένα λάθος, εφόσον δεν υπάρχει καμιά απειλή για την ασφάλεια της Φινλανδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ελσίνκι για ένταξη στο ΝΑΤΟ, κάτι που βλέπει πολύ αρνητικά η Μόσχα, αναμένεται αύριο, Κυριακή. «Μια τέτοια αλλαγή του πολιτικού προσανατολισμού της χώρας μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ρωσοφινλανδικές σχέσεις, οι οποίες για χρόνια αναπτύσσονταν μέσα σε πνεύμα καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ εταίρων, όντας αμοιβαία επωφελείς», διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στην κατάσταση στην Ουκρανία, όπου από τις 24 Φεβρουαρίου η Ρωσία διεξάγει μια επίθεση. Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Φιλανδό ομόλογό του για «την κατάσταση των ρωσοουκρανικών συνομιλιών, οι οποίες έχουν πρακτικά διακοπεί από το Κίεβο, το οποίο δεν εκδηλώνει κανένα ενδιαφέρον για εποικοδομητικό και σοβαρό διάλογο», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Έχω τη γνώμη σχετικά με τη συζητούμενη ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ότι θα ήταν πιο έξυπνη μια δήλωση ουδετερότητας από πλευράς των χωρών αυτών και από μέρους της Ρωσίας δήλωση εγγυήσεως των συνόρων και της κυριαρχίας των χωρών αυτών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...