Γερμανία: Συνελήφθη 16χρονος που σχεδίαζε επιθέσεις σε σχολεία

Γερμανία: Συνελήφθη 16χρονος που σχεδίαζε επιθέσεις σε σχολεία

Στην κατοχή του βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, όπλα και κείμενα ακροδεξιάς θεωρίας

Η αστυνομία του Έσεν στη Γερμανία απέτρεψε νωρίτερα σήμερα πιθανή επίθεση σε δύο σχολεία του κρατιδίου, συλλαμβάνοντας 16χρονο μαθητή, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, όπλα και κείμενα ακροδεξιάς, ξενοφοβικής και αντισημιτικής θεωρίας.

Οι ειδικές δυνάμεις SEK της αστυνομίας εισέβαλαν τα ξημερώματα στο διαμέρισμα της οικογένειας του 16χρονου. Στο δωμάτιο του νεαρού, ο οποίος κοιμόταν, βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, μία βαλλίστρα, 16 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, υλικά κατασκευής βόμβας και εκρηκτικές ύλες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρόιλ, η αστυνομία είχε λάβει μια πληροφορία, ότι ο νεαρός σχεδίαζε φονική επίθεση στο προηγούμενο σχολείο του, ενώ όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ο ύποπτος αντιμετωπίζει «τεράστια ψυχολογικά προβλήματα και αυτοκτονικές τάσεις».

Ο κ. Ρόιλ περιέγραψε μάλιστα τα κείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του 16χρονου, ως «κραυγή για βοήθεια από έναν απελπισμένο νεαρό», αλλά ξεκαθάρισε ότι «σήμερα η αστυνομία απέτρεψε πιθανότατα έναν εφιάλτη».

Παρακαλούμε περιμένετε ...