Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι θάνατοι στην Ευρώπη

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι θάνατοι στην Ευρώπη

Η Γηραιά Ήπειρος εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της Covid-19 στην Ευρώπη, που εδώ και καιρό αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Ξεπεράστηκε ένα καταστροφικό ορόσημο, καθώς ο αριθμός των νεκρών λόγω της Covid-19 που δηλώθηκαν από τις χώρες της περιοχής της Ευρώπης του ΠΟΥ ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Συνολικά, 2.002.058 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της Covid από 218.225.294 κρούσματα που καταγράφηκαν από τον οργανισμό στην περιοχή της Ευρώπης του ΠΟΥ, που εκτείνεται έως την κεντρική Ασία.

Ύστερα από έξαρση το πρώτο μισό του Μαρτίου, η πανδημία υποχωρεί έκτοτε στην Ευρώπη. Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων μειώθηκε αντίστοιχα κατά 26% και 24% τις επτά τελευταίες ημέρες.

Πάνω από δύο χρόνια μετά από τους πρώτους περιορισμούς, η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χώρων σκοπεύουν να γυρίσουν σελίδα στην Covid-19 και λίγοι είναι οι περιορισμοί που παραμένουν.