Αλβανία: Ανεμβολίαστο κατά του κορονοϊού περίπου το 60% του πληθυσμού

Αλβανία: Ανεμβολίαστο κατά του κορονοϊού περίπου το 60% του πληθυσμού

Σύμφωνα με τα στοιχεία μόλις το 35% της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών είναι εμβολιασμένο

Ανεμβολίαστο κατά του κορονοϊού παραμένει περίπου το 60% του πληθυσμού στην Αλβανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Οκτώ δήμοι της Αλβανίας έχουν περίπου το 60% του πληθυσμού ανεμβολίαστο, με τους περισσότερους δήμους με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 να βρίσκονται στο βορρά, αλλά και στις πόλις Ελμπασάν, Βόρα και Κάμζα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, μόνο το 35% της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών είναι εμβολιασμένο στην Αλβανία. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 14 θετικά κρούσματα, ενώ ευτυχώς δεν καταγράφηκε καμία απώλεια ζωής.

Πριν από λίγες ημέρες η Τεχνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων χαλάρωσε τα μέτρα κατά του κορονοϊού, λόγω της σταθερής επιδημιολογικής κατάστασης. Από την 1η Μαΐου τέθηκε σε ισχύ η απόφαση για μη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων.

Επίσης, καταργήθηκε η υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, του τεστ SARS-Cov2 και του πιστοποιητικού νόσησης για τους πολίτες που εισέρχονται στην Αλβανία από οποιοδήποτε συνοριακό σημείο.