Πόλεμος στην Ουκρανία: Φρίκη από Ουκρανούς που σχημάτισαν το Ζ με πτώματα Ρώσων στρατιωτών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φρίκη από Ουκρανούς που σχημάτισαν το Ζ με πτώματα Ρώσων στρατιωτών

Σύμφωνα με το AP οι σοροί κείτονται στο σημείο για μέρες, σε μία ένδειξη ασέβειας στους νεκρούς

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί φωτογραφία που δημοσίευσε το Associated Press από χωριό κοντά στο Χάρκοβο της Ουκρανία, που δείχνει σορούς -πιθανότατα Ρώσων όπως αναφέρει- στρατιωτών να κείτονται στη μέση του δρόμου σχηματίζοντας το στρατιωτικό σύμβολο της Ρωσίας Ζ.

Όπως αναφέρει το AP, «τα περίχωρα του Χαρκόβου μοιάζουν με υπαίθριο νεκροτομείο, όπου οι νεκροί βρίσκονται στους δρόμους αζήτητα και ανεξήγητα, μερικές φορές για βδομάδες ατελείωτες, καθώς ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις μάχονται για τον έλεγχο της περιοχής. Υπάρχουν νεκροί στρατιώτες, προφανώς Ρώσοι, τέσσερις από αυτούς διατεταγμένοι σε ένα Ζ, όπως το στρατιωτικό σύμβολο που βρίσκεται στα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα, ορατοί στα ρωσικά drones που περνούν συνεχώς από πάνω».

Το πώς ακριβώς συνέβη κάτι από όλα αυτά πιθανότατα δεν θα γίνει ποτέ γνωστό, επισημαίνει το Associated Press. Δημοσιογράφοι του Associated Press είδαν τα πτώματα σχηματισμένα σε ένα Ζ, φορώντας λευκά περιβραχιόνια που χρησιμοποιούν συνήθως οι Ρώσοι στρατιώτες και με μερικά ρωσικά ιατρικά κιτ δίπλα τους. Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, όπου γίνονταν μάχες για μέρες.

«Δεν υπήρχε εξήγηση για τον σχηματισμό Ζ, σύμβολο της ρωσικής εισβολής. Είτε θα μπορούσε να θεωρηθεί έγκλημα πολέμου, είτε ασέβεια της αξιοπρέπειας των νεκρών», προσθέτει το AP.