Νέες προκλήσεις Ακάρ: Ζητά την αποστρατικοποίηση 16 νησιών στο Αιγαίο

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Ζητά την αποστρατικοποίηση 16 νησιών στο Αιγαίο

«Αν τα εξοπλιστικά της Ελλάδας είναι για την άμυνα τους είναι πολλά, αν όμως έχουν στόχο την Τουρκία τότε είναι λίγα»

Την προκλητική ρητορική της Άγκυρας έναντι της Ελλάδας επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σχολιάζοντας τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μας και θέτοντας για άλλη μία φορά το θέμα αποστρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μιλώντας κατά τη διάρκεια της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», ανέφερε πως «η Συνθήκη της Λωζάννης λέει πως τα συγκεκριμένα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Υπάρχει συμφωνία, όλοι συμφώνησαν και είπαν "ναι". Αυτά τα νησιά είναι συγκεκριμένα, η ονομασία τους οι συντεταγμένες τους, οι θέσεις τους. Εσείς έχετε στρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά, 16 απο αυτά. Μας λένε "ας μη μιλήσουμε γι αυτά"... Μα γιατί όχι; Αν μιλάμε για διεθνές δίκαιο, από αυτό το θέμα θα ξεκινήσουμε».

«Όταν στρατιωτικοποιούνται αυτά τα νησιά, τότε κανένας δεν έχει δικαίωμα να πει κουβέντα απέναντι στις προσπάθειες της Τουρκίας που έχουν αμυντικό στόχο», πρόσθεσε ακόμη ο Χουλουσί Ακάρ. Το ίδιο επιθετικός εμφανίστηκε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk. Αυτή τη φορά η τοποθέτησή του αφορούσε τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, σημειώνοντας μάλιστα, ότι είναι αρκετά για την άμυνα, αλλά δεν αρκούν αν στοχεύουν την Τουρκία.

«H Eλλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει κάποιες συμμαχίες. Μα εμείς ήδη είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Επίσης, με ένα υπερβολικό τρόπο, προβάλλουν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Εμείς λέμε πως αν αυτά τα εξοπλιστικά είναι για την άμυνα τους είναι πολλά, αν όμως έχουν στόχο την Τουρκία τότε είναι λίγα… Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Είναι δεδομένη και η οικονομική τους κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Μην ανοίξει η όρεξη τους με κάποιες ομιλίες, υποδείξεις, πιέσεις, με την Ε.Ε ή με την υποστήριξη κάποιων χωρών… Τους λέμε πως θα κάνουν μεγάλο λάθος. Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και είμαστε ικανοί γι αυτό», κατέληξε.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Η Στρατιά Αιγαίου (τουρκικά: Ege Ordusu), η οποία αποτελεί την αιχμή του δόρατος της τουρκικής επιθετικότητας και επεκτατικότητας στο Αιγαίο σε ποιόν απευθύνεται κ. Ακάρ αν όχι στα Ελληνικά Νησιά και στην Ελλάδα. Ή μήπως έχετε ξεχάσει το casus belli εναντίον της Ελλάδας στην περίπτωση εξασκήσεως των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, τα οποία συστηματικά παραβιάζετε. Η τακτική της τουρκίας να παρουσιάζεται από θύτης ως θύμα μπορεί να απευθύνεται στους οπαδούς σας και στην ανενημέρωτη εκούσια ή ακούσια διεθνή κοινότητα. Είναι γνωστή η τακτική σας του "φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης". Και κάτι άλλο ή ακολουθείτε τη διεθνή νομιμότητα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ ή μην τις επικαλείστε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...