Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιχείρηση εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στη χαλυβουργεία Αζοφστάλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιχείρηση εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στη χαλυβουργεία Αζοφστάλ

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν έναν μαζικό τάφο σε χωριό κοντά στη Μαριούπολη

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα, ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κάνει απόπειρες εισβολής στο λιμάνι και στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Το μεγαλύτερο μέρος της Μαριούπολης βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, αλλά ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε την Τετάρτη, ότι Ουκρανοί στρατιώτες παραμένουν σε ένα τμήμα της πόλης. Η Μόσχα από την πλευρά της έχει ανακοινώσει εδώ και ημέρες, ότι το λιμάνι της Μαριούπολης είναι υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καθηλωθεί στο εργοστάσιο χαλιβουργίας Αζοφστάλ.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε στον υπουργό Άμυνας της χώρας χθες Τετάρτη, να μην εισβάλει στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ, για να σωθούν οι ζωές Ρωσων στρατιωτών, αλλά ότι το εργοστάσιο, το οποίο είναι ο τελευταίος θύλακας ουκρανικής αντίστασης στην πόλη, θα πρέπει να αποκλειστεί.

Την ίδια ώρα, δορυφορικές εικόνες από περιοχή κοντά στην πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης στην Ουκρανία δείχνουν έναν μαζικό τάφο, που έχει επεκταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να συμπεριλάβει περισσότερες από 200 νέες σορούς, έγινε σήμερα γνωστό από μια αμερικανική ιδιωτική εταιρεία.

Η Maxar Technologies ανέφερε, πως η επανεξέταση φωτογραφιών από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου καταδεικνύει, ότι η επέκταση ξεκίνησε μεταξύ της 23ης και 26ης Μαρτίου. Ο χώρος βρίσκεται δίπλα σε ένα υπάρχον νεκροταφείο στο χωριό Μάνχους, σε απόσταση 20 χλμ. δυτικά της Μαριούπολης, σύμφωνα με τη Maxar.