Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων ανακοίνωσε το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων ανακοίνωσε το Κίεβο

Δέκα στρατιώτες και 9 πολίτες αφέθηκαν ελεύθεροι από τους Ρώσους

Δέκα στρατιωτικοί και εννέα πολίτες αφέθηκαν ελεύθεροι σε μια νέα ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία, ανακοίνωσε το Κίεβο, χωρίς να αποκαλύψει τον αριθμό των Ρώσων που παραδόθηκαν στη Μόσχα.

«Έγινε μια νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων. Παίρνουμε πίσω 19 άτομα, μεταξύ των οποίων 10 στρατιώτες (συμπεριλαμβανομένων δύο αξιωματικών) και εννέα πολίτες», δήλωσε με μήνυμά της στο Telegram η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, η Ιρένα Βερεσούκ.

«Αυτή τη φορά υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των αποφυλακισμένων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τώρα θα έχουν μια ολοκληρωμένη υγειονομική περίθαλψη...», είπε η Βερεσούκ.

Η προηγούμενη ανταλλαγή με τη Ρωσία είχε επιτρέψει την απελευθέρωση 76 Ουκρανών, τόνισε η Βερεσούκ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η σημερινή ανταλλαγή ακολούθησε άλλες που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες και ήταν σύμφωνα με την κυβερνητική αξιωματούχο η πέμπτη από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Τη Δευτέρα, οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας δημοσίευσαν ένα βίντεο με τον επιχειρηματία Βίκτορ Μεντβεντσούκ, Ουκρανό σύμμαχο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που κρατείται από τις ουκρανικές αρχές, μέσω του οποίου το Κίεβο ζητούσε την ανταλλαγή του με στρατιώτες και πολίτες στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.