Τσαβούσογλου: Με την Ελλάδα υπάρχουν θέματα σε Μεσόγειο και Αιγαίο που δεν μπορούμε να λύσουμε

Τσαβούσογλου: Με την Ελλάδα υπάρχουν θέματα σε Μεσόγειο και Αιγαίο που δεν μπορούμε να λύσουμε

«Αυτά τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται από τη Λωζάνη» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Μπαράζ προκλητικών δηλώσεων σε βάρος της Ελλάδας καταγράφεται τις τελευταίες ώρες από την τουρκική ηγεσία.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, περί προβοκατόρικων ενεργειών της Αθήνας, σήμερα σειρά είχε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «βλέπει» ένταση στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι αυτή θα επιλυθεί πολύ δύσκολα.

«Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, αλλά υπάρχουν θέματα, που δεν μπορούμε να λύσουμε. Αυτά τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται από τη Λωζάνη. Η ειρήνη επήλθε, αλλά επειδή υπάρχουν προβλήματα, που δεν μπορούν να επιλυθούν, προκαλούνται εντάσεις κατά καιρούς. Απαντήσαμε στις κινήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ένταση συνεχίζεται. Έχουμε διαφωνίες στο Αιγαίο. Τα προβλήματα δεν επιλύονται σε μία συνάντηση. Ξεκινήσαμε εκ νέου τις διαβουλεύσεις. Επιπλέον, η περσινή άφιξη του Δένδια στην Άγκυρα έφερε το άνοιγμα 25 άρθρων, όπου έχουν να γίνουν ακόμα διάφορα. Όλα αυτά είναι σημαντικά ζητήματα, που θα βελτιώσουν τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» και είπε ότι η Τουρκία με 9 πλοία και 9 υποβρύχια θα γίνει μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη, ενώ χωρίς να κατονομάσει την Ελλάδα, την φωτογράφισε λέγοντας ότι «την ώρα που άλλες χώρες, οι οποίες θεωρούν ότι είναι μοντέρνες, σκοτώνουν πρόσφυγες στη θάλασσα, εμείς με τις δυνάμεις της Ακτοφυλακής και του Πολεμικού Ναυτικού μας σώζουμε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές».