Πόλεμος στην Ουκρανία: Μήνυμα… εκκαθάρισης από τον ηγέτη των Τσετσένων στη χαλυβουργία Azovstal στη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μήνυμα… εκκαθάρισης από τον ηγέτη των Τσετσένων στη χαλυβουργία Azovstal στη Μαριούπολη

«Σήμερα, με τη βοήθεια του Παντοδύναμου, θα... καταλάβουμε πλήρως το εργοστάσιο», είπε ο Καντίροφ - Η Ρωσία έχει καλέσει τους Ουκρανούς να παραδοθούν

Το δικό του μήνυμα... εκκαθάρισης έστειλε ο ηγέτης των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ και σύμμαχος του  Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν σήμερα πλήρως τη χαλυβουργία Azovstal όπου αντιστέκονται οι Ουκρανοί υπερασπιστές της πολιορκούμενης Μαριούπολης.

«Σήμερα, με τη βοήθεια του Παντοδύναμου, θα... καταλάβουμε πλήρως το Azovstal», είπε ο Καντίροφ σε ηχητικό μήνυμα στο κανάλι του στο Telegram.

Η Ρωσία κάλεσε νωρίτερα τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μαχητές, που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο της Azovstal, να καταθέσουν τα όπλα τους έως τις 12:00 το μεσημέρι ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας), αν θέλουν να ζήσουν.

Άνοιξε διάδρομο η Ρωσία για τις ουκρανικές δυνάμεις για να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο 

Παράλληλαλ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι άνοιξε ένα διάδρομο για τις ουκρανικές δυνάμεις που θέλουν να δεχθούν την ρωσική πρόταση να καταθέσουν τα όπλα και να αποχωρήσουν με ασφάλεια από τo εργοστάσιο της Azovstal στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ανταλλαγή αιχμαλώτων

Εξάλλου, η Ρωσία παρέδωσε πάνω από 60 στρατιώτες και 16 αμάχους στην Ουκρανία με αντάλλαγμα αιχμαλώτους πολέμου, ανακοίνωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεσούκ.

«Αυτή είναι η πέμπτη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου. Συνολικά 76 άνθρωποι», τόνισε η Βερεσούκ.

Η ανταλλαγή περιελάμβανε 10 Ουκρανούς αξιωματικούς, υπογράμμισε.