Βρετανία: Πρόστιμα στον Μπόρις Τζόνσον και τον υπουργό Οικονομικών για το partygate

Βρετανία: Πρόστιμα στον Μπόρις Τζόνσον και τον υπουργό Οικονομικών για το partygate

Ο αρχηγός των Εργατικών ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και του Ρίσι Σουνάκ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, πρέπει να παραιτηθούν μετά την ειδοποίηση που έλαβαν από την αστυνομία, ότι θα τους επιβληθούν πρόστιμα για παραβιάσεις των κανόνων του lockdown με συγκεντρώσεις στα γραφεία και την κατοικία του πρωθυπουργού, δήλωσε ο αρχηγός των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

«Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σουνάκ παραβίασαν τον νόμο και είπαν επανειλημμένως ψέματα στον βρετανικό λαό. Πρέπει και οι δύο να παραιτηθούν», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το Συντηρητικό Κόμμα είναι απολύτως ακατάλληλο να κυβερνήσει. Η Βρετανία αξίζει περισσότερα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε, ότι προχώρησε σε πάνω από 50 παραπομπές για πρόστιμα για παραβιάσεις των κανόνων του lockdown, που είχε επιβληθεί λόγω του κορονοϊού, σε συγκεντρώσεις στα γραφεία και την κατοικία του πρωθυπουργού Τζόνσον. «Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έλαβαν σήμερα ενημέρωση ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία σκοπεύει να εκδώσει εις βάρος τους ειδοποιητήρια για πρόστιμο», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.