Βρετανία: Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου κρίθηκε βουλευτής του Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου κρίθηκε βουλευτής του Μπόρις Τζόνσον

Το 28χρονο σήμερα θύμα κατέθεσε αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία στο δικαστήριο για όσα υπέστη

Ένας Βρετανός βουλευτής του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον κρίθηκε ένοχος σήμερα για σεξουαλική κακοποίηση ενός 15χρονου, αφού προσπάθησε να το εξαναγκάσει να πιει αλκοόλ, πριν το κακοποιήσει.

Ο Ιμράν Αχμάντ Καν, 48 ετών, ο οποίος είναι βουλευτής της περιοχής Ουέικφιλντ στη βόρεια Αγγλία, είχε αρνηθεί τις καταγγελίες, αλλά καταδικάστηκε για την κακοποίηση του ανήλικου σε ένα σπίτι το 2008. Το θύμα είχε αποφασίσει τότε να μην προχωρήσει σε καταγγελία, αλλά όταν ο Αχμάντ Καν εξελέγη βουλευτής το 2019, το παιδί κινήθηκε δικαστικά.

«Σε μεταγενέστερες καταθέσεις του στην αστυνομία είπε στους ανακριτές περισσότερα για το τι είχε συμβεί και χαίρομαι που το δικαστήριο αποδέχτηκε τα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που έδωσε το θύμα, για το αδίκημα που διέπραξε ο Καν», είπε η Ρόζμαρι Άινσλι από την Εισαγγελική Υπηρεσία της Βρετανίας. Ο Αχμάντ Καν είχε αποβληθεί από το κόμμα του εν αναμονή της έκβασης της δίκης.

Η καταδίκη του ενδέχεται να προκαλέσει εκλογές για την βουλευτική του έδρα, την οποία κατέλαβε από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα το 2019, καθώς οποιοσδήποτε τιμωρείται με ποινή φυλάκισης άνω των 12 μηνών, διαγράφεται αυτομάτως από μέλος του Κοινοβουλίου. Οι Εργατικοί τόνισαν, ότι πρέπει να παραιτηθεί αμέσως.

Παρακαλούμε περιμένετε ...