Φιλιππίνες: 24 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Φιλιππίνες: 24 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έσπευσαν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στις κεντρικές και νότιες Φιλιππίνες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκλήθηκαν από τροπική καταιγίδα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έσπευσαν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης καθώς η καταιγίδα πλημμύρισε σπίτια, χωράφια και κατέστρεψε δρόμους και καλώδια ρεύματος, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών.

Η κεντρική επαρχία Λέιτε υπέστη τις περισσότερες ζημιές, με τις κατολισθήσεις να σκοτώνουν 21 ανθρώπους σε τέσσερα χωριά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός διαχείρισης φυσικών καταστροφών στην πόλη Μπειμπέι, ο Ράις Αουστέρο.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Facebook δείχνουν πολλά σπίτια στο χωριό Μπούνγκα, ένα από τα πλέον πληγέντα στην επαρχία Λέιτε, καλυμμένα με λάσπη μέχρι τις στέγες, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μιντανάο, νησί στις νότιες Φιλιππίνες, ανακοίνωσε νωρίτερα η Εθνική Υπηρεσία για τις Φυσικές Καταστροφές.

Φωτογραφία αρχείου