Γαλλία – Εκλογές: Ανησυχία σε Λουξεμβούργο και Γερμανία για την άνοδο της Λεπέν

Γαλλία – Εκλογές: Ανησυχία σε Λουξεμβούργο και Γερμανία για την άνοδο της Λεπέν

Τι δείχνει δημοσκόπηση για τον δεύτερο γύρο

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κάλεσε τους Γάλλους να βάλουν φραγμό στην αρχηγό της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η ανάρρηση της οποίας στην γαλλική προεδρία θα οδηγούσε στην «ανατροπή της τάξης στην Ευρώπη» και του «οικοδομήματος της ειρήνης».

«Ελπίζω ότι η έκβαση (των εκλογών) θα είναι τέτοια ώστε να μην έχουμε την Λεπέν στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως πρόεδρο της Γαλλίας», δήλωσε ο Ζαν Ασελμπορν προσερχόμενος στην σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.

«Δεν θα πρόκειται μόνο για ανατροπή της τάξης στην Ευρώπη ως οικοδομήματος αξιών, ειρήνης, αλλά αυτό θα τοποθετούσε την ίδια την ουσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε άλλη κατεύθυνση. Οι Γάλλοι οφείλουν να το αποτρέψουν», πρόσθεσε.

Χαρακτηρίζοντας «πολύ , πολύ ανησυχητική» την επίδοση της ακροδεξιάς στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο Ζαν Ασελμπορν δήλωσε ότι η Γαλλία «βρίσκεται σε ένα είδος πολιτικού εμφυλίου πολέμου».

«Ως από καρδιάς Ευρωπαία, μού είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί ως Ευρωπαίοι, κυρίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.

Νικητής στον δεύτερο γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν με το 55%

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 55% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinioway-Kéa Partners για την Les Echos και το Radio Classique.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 71%.

Παρακαλούμε περιμένετε ...