Νέες απειλές από την Ρωσία: Βάζει στο «στόχαστρο» Φινλανδία και Σουηδία

Νέες απειλές από την Ρωσία: Βάζει στο «στόχαστρο» Φινλανδία και Σουηδία

«Αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η Μόσχα θα πρέπει να αποκαταστήσει τις ισορροπίες», είπε ο Πεσκόφ

Σε νέες απειλές προχώρησε σήμερα η Ρωσία και πλέον στο... στόχαστρό της μπαίνουν η Φινλανδία και η Σουηδία, κάτι που σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία κάνει την κατάσταση πολύ επικίνδυνη στην Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι αν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία θα πρέπει να «αποκαταστήσει τις ισορροπίες» με δικά της μέτρα.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία – σύμφωνα με τη Μόσχα – έχει μεταξύ άλλων στόχο να αποδυναμώσει τη στρατιωτική ισχύ της Ουκρανίας και να την εμποδίσει να μετατραπεί σε προγεφύρωμα για ενδεχόμενη επίθεση του ΝΑΤΟ, έχει κάνει τις δύο σκανδιναβικές χώρες να εξετάζουν την ένταξή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία – όπου ηγετικό ρόλο έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν οι δύο χώρες ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, «θα πρέπει να κάνουμε πιο σύνθετη τη δυτική πτέρυγά μας, όσον αφορά την ασφάλειά μας», είπε ο Πεσκόφ στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η Ρωσία δεν θα εκλάμβανε μια τέτοια κίνηση ως απειλή για την ύπαρξή της, κάτι που θα την υποχρέωνε να εξετάσει τη χρήση πυρηνικών όπλων, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, και οι επακόλουθες συγκρούσεις προκάλεσαν τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και στρατιωτών, την καταστροφή οικισμών και ολόκληρων πόλεων, καθώς και μια σειρά από άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας.

1
σχόλιο
  1. avatar Παραμυθάς

    Οι Αμερικανοί πάντα κάνουν οποιαδήποτε ανοησία μπορείς να φανταστείς και επιπλέον κάνα δυο ακόμα που δεν μπορείς να φανταστείς.
    Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970.

Παρακαλούμε περιμένετε ...