Πόλεμος στην Ουκρανία: Απευθύνθηκε στους Ρώσους ο Τζόνσον για να πει την «αλήθεια» μιλώντας στη γλώσσα τους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απευθύνθηκε στους Ρώσους ο Τζόνσον για να πει την «αλήθεια» μιλώντας στη γλώσσα τους

Δείτε το μήνυμα του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας που αναρτήθηκε στο Twitter

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έκανε έκκληση σήμερα στους Ρώσους ζητώντας τους, μέσα από ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, να μοιραστούν με τον κόσμο τις πληροφορίες που διαθέτουν για τις «ωμότητες» που διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία και τονίζοντας ότι αν ο κόσμος ήξερε την αλήθεια δεν θα στήριζε αυτόν τον πόλεμο.

Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, κατηγορούν τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου, μετά τον εντοπισμό μαζικών τάφων και νεκρών αμάχων στην πόλη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο. Η Ρωσία, που υποστηρίζει ότι εξαπέλυσε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας απορρίπτει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια σκευωρία με στόχο τον διασυρμό του ρωσικού στρατού.

«Ο ρωσικός στρατός δικαιούται την αλήθεια, δικαιούστε τα γεγονότα» είπε ο Τζόνσον, μιλώντας εν μέρει στα ρωσικά, σε αυτό το μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Οι ωμότητες που διαπράχθησαν από τους Ρώσους στρατιώτες στην Μπούτσα, το Ιρπίν και αλλού στην Ουκρανία προκάλεσαν φρίκη στον κόσμο (…) Οι αναφορές είναι τόσο σοκαριστικές, τόσο αποκρουστικές που δεν αποτελεί έκπληξη ότι η κυβέρνησή σας προσπαθεί να σας τις κρύψει. Ο πρόεδρός σας ξέρει ότι αν μπορούσατε να δείτε τι συνέβη δεν θα στηρίζατε αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Τζόνσον κάλεσε τους Ρώσους να χρησιμοποιύν συνδέσεις VPN ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τον πόλεμο από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

«Και όταν βρείτε την αλήθεια, μοιραστείτε την. Όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν. Και η Ιστορία θα θυμάται ποιος κοίταζε από την άλλη μεριά», είπε, προσθέτοντας, στα ρωσικά: «Ο πρόεδρός σας κατηγορείται για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ενεργεί εξ ονόματός σας».