Ρωσία: «Θα απελευθερώσουμε τη Μαριούπολη από τους εθνικιστές»

Ρωσία: «Θα απελευθερώσουμε τη Μαριούπολη από τους εθνικιστές»

Ο εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι το Κίεβο αρνήθηκε την πρόταση της Μόσχας να αποσύρει τα στρατεύματά του

«Οι ρωσικές δυνάμεις και τα στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ θα απελευθερώσουν τη Μαριούπολη από τους εθνικιστές, αφού το Κίεβο αγνοεί τις προτάσεις μας να αποσύρει τις δυνάμεις του από την πόλη» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Όπως μεταδίδει το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο ίδιος είπε, ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα προσφέρει στο Κίεβο την ευκαιρία να καταθέσουν τα όπλα και να αποχωρήσουν από την πόλη τα ουκρανικά στρατεύματα. Η πρόταση αυτή επαναλήφθηκε, όπως είπε, ξανά το πρωί της Τρίτης. «Ωστόσο, αυτές οι προτάσεις αγνοούνται συνεχώς από το καθεστώς του Κιέβου», είπε ο Κονασένκοφ στους δημοσιογράφους.

«Δεδομένης της έλλειψης ενδιαφέροντος του Κιέβου να σώσει τις ζωές των στρατευμάτων του, η Μαριούπολη θα απελευθερωθεί από τους εθνικιστές από μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και τις δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» κατέληξε.