Ινδονησία: Θανατική ποινή σε δάσκαλο που βίασε 13 μαθήτριές του

Ινδονησία: Θανατική ποινή σε δάσκαλο που βίασε 13 μαθήτριές του

Ο δράστης είχε καταστήσει έγκυες τις οκτώ από τα θύματά του ηλικίας από 12 έως 16 ετών

Σε θανατική ποινή καταδικάστηκε από δικαστήριο της Ινδονησίας ένας δάσκαλος, ο οποίος βίασε από το 2016 ΄3ως το 2021 συνολικά 13 μαθήτριες του σε ισλαμικό σχολείο.

Η υπόθεση του δασκάλου Χέρι Γουιραγουάν προκάλεσε σοκ στην Ινδονησία και έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη να προστατευθούν τα παιδιά από τη σεξουαλική βία στα θρησκευτικά οικοτροφεία της χώρας. Αφού ο Χέρι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο της πόλης Μπαντούνγκ τον Φεβρουάριο, οι εισαγγελείς, που είχαν ζητήσει να του επιβληθεί η θανατική ποινή, κατέθεσαν έφεση. «Τιμωρούμε τον κατηγορούμενο με τη θανατική ποινή», δήλωσε ο δικαστής σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος είχε βιάσει από το 2016 έως το 2021 τα 13 κορίτσια ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών, ενώ άφησε έγκυες οκτώ από αυτές, ανέφερε δικαστής τον Φεβρουάριο. Ινδονήσιοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων η αρμόδια υπουργός για την προστασία των παιδιών, είχαν επίσης ταχθεί υπέρ των αιτημάτων για την επιβολή της θανατικής ποινής, αν και η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας, που είναι αντίθετη στην καταδίκη σε θάνατο, δήλωσε ότι δεν είναι η αρμόζουσα ενέργεια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...