«Θέλουμε και την Ιταλία στους εγγυητές για την ασφάλειά μας», είπε ο Ουκρανός πρέσβης στη Ρώμη

«Θέλουμε και την Ιταλία στους εγγυητές για την ασφάλειά μας», είπε ο Ουκρανός πρέσβης στη Ρώμη

«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιθυμεί την ομάδα αυτή, να την απαρτίσουν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»

Ο Ουκρανός πρέσβης στην Ιταλία Γιάροσλαβ Μέλνικ τόνισε σήμερα ότι «ο πρόεδρος Ζελένσκι, με την πρωτοβουλία U24, United for Peace, παρουσίασε πρόταση η οποία στοχεύει στο να δημιουργηθεί μια ομάδα κρατών ικανή να δώσει μια απάντηση, μέσα σε 24 ώρες, σε περίπτωση που δεχθούμε επίθεση από τρίτη χώρα».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ιταλία εξήγησε ότι «ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιθυμεί την ομάδα αυτή, να την απαρτίσουν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Τουρκία και η Ιταλία».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πρόταση του προέδρου της Ουκρανίας προβλέπει την αντίδραση της ομάδας εγγυητριών χωρών με στρατιωτικά μέσα σε περίπτωση που η Ουκρανία ως «ουδέτερο κράτος» δεχθεί επίθεση από άλλη χώρα. Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι δεν θα είναι εύκολο να γίνει δεκτή η συγκεκριμένη πρόταση, διότι με τον τρόπο αυτό θα αυξανόταν ο κίνδυνος άμεσης εμπλοκής μεγάλου αριθμού χωρών σε νέα ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...