Η πρώην πιλότος της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας που πήγε ως εθελόντρια στην Ουκρανία

Η πρώην πιλότος της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας που πήγε ως εθελόντρια στην Ουκρανία

Απολύθηκε επειδή κατήγγειλε καψόνια σε βάρος της και τώρα βρίσκεται στις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις στο Κίεβο

Μια Ιταλίδα πιλότος μαχητικών αεροσκαφών που απολύθηκα από την Πολεμική Αεροπορία της χώρας της μετά την καταγγελία της ότι δέχθηκε καψόνια και εκφοβισμό, έχει πλέον ενταχθεί στην ουκρανική αντίσταση.

Η Τζούλια Σιφ έγινε πρωτοσέλιδο πριν από δύο χρόνια στην Ιταλία, όταν ήρθαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες από τον τραυματισμό της από συναδέλφους της, που την έκαναν καψόνια. Η 23χρονη οδήγησε οκτώ λοχίες στο δικαστήριο, επειδή χτύπησαν το κεφάλι της στο φτερό ενός αεροπλάνου, και την χτύπησαν άσχημα στην πλάτη, προτού την πετάξουν σε μια πισίνα, κατά τη διάρκεια μιας τελετουργίας «μύησης», όπως ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι.

Η Σιφ απολύθηκε από την Πολεμική Αεροπορία μετά την καταγγελία της, ωστόσο η Ένοπλες Δυνάμειςτης Ιταλίας ισχυρίστηκαν ότι αποβλήθηκε για «ανεπαρκή στρατιωτική ικανότητα». Η ίδια προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, καταγγέλοντας ως παράνομη την απόλυσή της, ωστόσο έχασε την υπόθεση στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ιταλίας. Τώρα, η γεννημένη στη Βενετία πιλότον έχει ενταχθεί στις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις ενάντια στη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή Le Iene.

Η Σιφ βρίσκεται στο Κίεβο από την αρχή του πολέμου και κινηματογραφεί την αποστολή της, κάνοντας ένα μίνι ντοκιμαντέρ.