Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί σε Κίεβο και Χάρκοβο – Χτυπήθηκε κλινική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί σε Κίεβο και Χάρκοβο – Χτυπήθηκε κλινική

Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν την πόλη Μπορισπίλ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της ουκρανικής πρωτεύουσας

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός από τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις, κλινικής που λειτουργούσε ως κέντρο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η περιφερειακή αστυνομία.

"Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού το πρωί πολιτικής υποδομής από πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών, 7 άμαχοι τραυματίστηκαν, 4 από τους οποίους υπέκυψαν στα τραύματά τους", αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Δεν υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις εκεί κοντά", προστίθεται στην ανακοίνωση. Το Reuters δεν κατέστη δυνατό να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα, ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν χθες Πέμπτη, την μεγαλύτερη αποθήκη καυσίμων του ουκρανικού στρατού κοντά στο Κίεβο με πυραύλους Κρουζ. Χθες το βράδυ "πύραυλοι Kalibr υψηλής ακρίβειας είχαν στόχο βάση (αποθήκευσης) καυσίμου κοντά στο χωριό Καλίνοβκα, κοντά στο Κίεβο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. "Η μεγαλύτερη αποθήκη καυσίμου που εξακολουθούσε να έχει ο ουκρανικός στρατός, η οποία εξυπηρετούσε στον εφοδιασμό των μονάδων στο κεντρικό τμήμα της χώρας, καταστράφηκε", πρόσθεσε.

Ο Κονασένκοφ δήλωσε εξάλλου, ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει από χθες ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό, ανάμεσα στον οποίο τρία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τέσσερα drone. Οι πληροφορίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές. Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα, ότι η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει πόλεις και αμυθντικές θέσεις έως και 35 χλμ. ανατολικά του Κιέβου, βοηθούμενη από την αδυναμία των υπερεκτεταμένων γραμμών ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων.

Στην πόλη Μπορισπίλ, η οποία βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο, στην περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας, περίπου 20.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις την εγκαταλείψουν, δήλωσε σήμερα στα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα ο δήμαρχός της Βολοντίμιρ Μπορισένκο. Αυτός κάλεσε και τον υπόλοιπο κόσμο να φύγει από την πόλη, σημειώνοντας ότι ο μεγάλος αριθμός αμάχων στα γύρω χωριά καθιστά δύσκολο για τα ουκρανικά στρατεύματα να απομακρύνουν τις ρωσικές δυνάμεις από την περιοχή.

Το διεθνές αεροδρόμιο Μπορισπίλ βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χλμ. ανατολικά του Κιέβου.