Μπρίτνει Γκρίνερ: Η συλληφθείσα στη Ρωσία Αμερικανίδα παίκτρια μπάσκετ είναι σε καλή κατάσταση

Μπρίτνει Γκρίνερ: Η συλληφθείσα στη Ρωσία Αμερικανίδα παίκτρια μπάσκετ είναι σε καλή κατάσταση

Αυτό εξήγησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η κρατούμενη Αμερικανίδα παίκτρια του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκρίνερ διαπιστώθηκε ότι είναι σε καλή κατάσταση από έναν αξιωματούχο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, στον οποίο της παραχωρήθηκε προξενική πρόσβαση την Τετάρτη, όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη του στο CNN, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Η 31χρονη Αμερικανίδα, «χρυσή» Ολυμπιονίκης και κορυφαία παίκτρια μπάσκετ στον κόσμο, κρατείται σε ρωσική φυλακή, σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Μέσα στις τελευταίες δύο ώρες, ένας υπάλληλος της πρεσβείας μας έλαβε προξενική πρόσβαση στην Μπρίτνεϊ Γκρίνερ», δήλωσε ο Πράις σε συνέντευξή του στο CNN.

«Ο αξιωματούχος μας διαπίστωσε ότι η Μπρίτνεϊ Γκρίνερ είναι σε καλή κατάσταση και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φροντίσουμε να τύχει δίκαιης μεταχείρισης σε όλη αυτή τη δοκιμασία».

Το WNBA δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να ελευθερωθεί η Γκρίνερ, αφού το πρακτορείο ειδήσεων TASS είπε ότι η κράτησή της για κατοχή «φιαλιδίων» ατμίσματος που περιείχαν «υγρό με χασισέλαιο» παρατάθηκε μέχρι τις 19 Μαΐου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, έξω από τη Μόσχα, όπου έφτασε για να παίξει άλλη μια σεζόν με ένα ρωσικό πρωτάθλημα, κατά τη χειμερινή περίοδο εκτός σεζόν του WNBA.

Η σύλληψή της ανακοινώθηκε, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Γκρίνερ κέρδισε χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ το 2016 και το 2021. Παίζει σέντερ για τους Φοίνιξ Μέρκιουρι.