Λαβρόφ: Η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Λαβρόφ: Η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση Ρωσίας-ΝΑΤΟ

«Οι ΗΠΑ επιχειρούν να καταστρέψουν τη Ρωσία» υποστηρίζει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε μια ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Την περασμένη εβδομάδα η Πολωνία πρότεινε την ανάπτυξη μιας διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής στην Ουκρανία, στην οποία να δοθούν τα μέσα για να υπερασπίζεται τον εαυτό της. Εν τω μεταξύ, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση αύριο Πέμπτη με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) Πέτερ Μάουρερ στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Μάουρερ θα βρεθεί στη Μόσχα για συνομιλίες με θέμα τη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε χθες ένας εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ. "Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τη συζήτηση των βασικών τομέων του έργου της ΔΕΕΣ στο πεδίο της διαχείρισης ανθρωπιστικών κρίσεων", ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

"Οι ΗΠΑ επιχειρούν να καταστρέψουν τη Ρωσία"

Ενας από τους στενότερους συμμάχους του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ έχουν στόχο να ταπεινώσουν, να διχάσουν και τελικά να καταστρέψουν τη Ρωσία και δεσμεύτηκε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει ποτέ αυτό να συμβεί.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της χώρας από το 2008 ως το 2012, δήλωσε ότι ένα τέτοιο σχέδιο -αν ποτέ επιτευχθεί- θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον κόσμο. "Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει ποτέ μια τέτοια εξέλιξη", είπε σε μήνυμα που ανήρτησε στο Telegram.