Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο ντοκουμέντο από τον βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο ντοκουμέντο από τον βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου στο Κίεβο

Σφοδροί βομβαρδισμοί πλήττουν πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας - Σε απόγνωση 300.000 πολιορκημένοι κάτοικοι στη Μαριούπολη

Βίντεο ντοκουμέντο από drone που δείχνει τη στιγμή του βομβαρδισμού στο εμπορικό κέντρο στο Κίεβο, το οποίο η Μόσχα υποστηρίζει, ότι είχε μετατραπεί σε αποθήκη πυρομαχικών, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Στο βίντεο φαίνεται το drone να καταγράφει ένα όχημα, το οποίο κινείται με ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς για να προσπεράσει άλλα αυτοκίνητα και κατευθύνεται στο εμπορικό κέντρο, όπου σταθμεύει μπροστά στην είσοδο. Εν συνεχεία, φαίνεται καθαρά ο ρωσικός πύραυλος, που ανατινάζει αργά το βράδυ της Κυριακής το εμπορικό κέντρο στην καρδιά του Κιέβου. Από τον βομβαρδισμό 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεχίστηκαν με σφοδρότητα οι βομβαρδισμοί για 26η ημέρα σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας. Στη μαρτυρική Μαριούπολη, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι περίπου 300.000 κάτοικοι χωρίς φαγητό, νερό και ρεύμα, επλήγη σχολή Καλών Τεχνών, όπου είχαν βρει καταφύγιο 400 άνθρωποι. Το Κίεβο απέρριψε το τελεσίγραφο της Μόσχας για παράδοση της πόλης, σε αντάλλαγμα την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των κατοίκων, διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση.

Στην Ζαπορίζια, ο κυβερνήτης της περιφέρειας υποστήριξε σήμερα, ότι τα λεωφορεία που απομάκρυναν αμάχους από τις περιοχές του μετώπου, βομβαρδίστηκαν και τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν, σε ξεχωριστά επεισόδια. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητες πηγές. Η Ρωσία διαψεύδει ότι στοχοθετεί αμάχους. «Τέσσερα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο» ανέφερε ο Αλεξάντρ Στάρουχ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο. Ο κυβερνήτης επέρριψε την ευθύνη στις ρωσικές δυνάμεις.

Στο Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, εξακολουθεί να δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς, όπως και το Μικολάιβ. Στο Κίεβο, εκτός από το εμπορικό κέντρο, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν και συγκροτήματα πολυκατοικιών. Στην Οδησσό, σύμφωνα με ουκρανό αξιωματικό, καταγράφηκε αυξημένη δραστηριότητα ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.