Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι σφυροκοπάνε με υπερηχητικούς πυραύλους Κρουζ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι σφυροκοπάνε με υπερηχητικούς πυραύλους Κρουζ

Βομβαρδίζουν τις ουκρανικές πόλεις από τη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία - 5 επιπλέον νεκροί σε πολυκατοικία που επλήγη στο Χάρκοβο

Η Ρωσία έπληξε σήμερα την Ουκρανία με πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κασπία, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Ρωσία ανέπτυξε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία από την 24η Φεβρουαρίου, διεξάγοντας αυτή που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για να καταστρέψει τις στρατιωτικές δυνατότητες της γειτονικής της χώρας και να εξαλείψει επικίνδυνους εθνικιστές.

Το επιβεβαίωσε η Ρωσία

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι – για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα – χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους για να πλήξει στόχους στην Ουκρανία, αυτή τη φορά για να καταστρέψει απόθεμα καυσίμων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο νότιο τμήμα της χώρας, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Μεγάλο απόθεμα καυσίμου καταστράφηκε από πυραύλους Κρουζ τύπου ‘Kalibr’, που εκτοξεύθηκαν από την Κασπία Θάλασσα, καθώς και από βαλλιστικούς υπερηχητικούς πυραύλους εκτοξευόμενους από το αεροναυτικό σύστημα ‘Kinzhal’ από τον εναέριο χώρο της Κριμαίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε δελτίο Τύπου που χρησιμοποιήθηκε, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία που χρησιμοποιήθηκαν οι πύραυλοι αυτοί.

Πολυκατοικία επλήγη στο Χάρκοβο - Τουλάχιστον 5 νεκροί 

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χάρκοβο όταν χτυπήθηκε από το ρωσικό πυροβολικό πολυκατοικία κοντά σε βιομηχανική περιοχή, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με ανάρτηση της αστυνομίας του Χαρκόβου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ανάμεσα στα θύματα είναι ένα παιδί 9 ετών.

Η αστυνομία μεταφόρτωσε φωτογραφίες του κτιρίου, που ανέφερε πως έπιασε φωτιά.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης της βορειοανατολικής Ουκρανίας, αφότου άρχισε η εισβολή της Ρωσίας, την 24η Φεβρουαρίου, έχουν σκοτωθεί 266 άμαχοι, ανάμεσά τους 15 παιδιά.

Η πόλη, που είχε πληθυσμό 1,5 εκατ. κατοίκων προτού ξεσπάσει ο πόλεμος, πολιορκείται επί εβδομάδες από τα ρωσικά στρατεύματα.