«Ένας πόλεμος δεν συμφέρει κανέναν», είπε ο πρόεδρος της Κίνας στον Μπάιντεν

«Ένας πόλεμος δεν συμφέρει κανέναν», είπε ο πρόεδρος της Κίνας στον Μπάιντεν

Ο Σι Τζινπίνγκ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη των ΗΠΑ

Ένας πόλεμος «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο να ζητήσει απο τον Σι να πάρει αποστάσεις από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Σι τόνισε στον Μπάιντεν ότι συγκρούσεις και πόλεμοι όπως όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, σύμφωνα με τα κινεζικά μμε.

«Η κρίση στην Ουκρανία είναι κάτι που δεν θέλουμε να δούμε», είπε ο Σι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Σι είπε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να καθοδηγήσουν τις διμερείς σχέσεις στον σωστό δρόμο και και οι δύο πλευρές θα πρέπει επίσης να επωμιστούν τις δέουσες διεθνείς ευθύνες και να καταβάλουν προσπάθειες για την παγκόσμια ειρήνη.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι κορυφαίες προτεραιότητες τώρα είναι να συνεχιστεί ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις, να αποφύγουμε τις απώλειες αμάχων, να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση, να σταματήσουν οι μάχες και να τερματιστεί ο πόλεμος το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Σι στον Μπάιντεν.

Όλες οι πλευρές θα πρέπει από κοινού να στηρίξουν τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ θα πρέπει επίσης να ξεκινήσει συνομιλίες με τη Ρωσία για να επιλυθεί το «καίριο θέμα» της ουκρανικής κρίσης αλλά και να απαντηθούν οι ανησυχίες τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας στον τομέα της ασφάλειας, πρόσθεσε ο Σι.