Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία δημιούργησε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το Ντονμπάς – Σφυροκοπείται η Λβιβ – Εκρήξεις και στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία δημιούργησε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το Ντονμπάς – Σφυροκοπείται η Λβιβ – Εκρήξεις και στο Κίεβο

Νέος γύρος συνομιλιών με τα «αγκάθια» να παραμένουν

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντοντέτσκ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Interfax.

Ρωσικοί «πύραυλοι» έπληξαν σήμερα τη συνοικία του αεροδρομίου της Λβιβ (δυτικά), μεγάλης ουκρανικής πόλης κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, ανακοίνωσε ο δήμαρχός της Αντρίι Σάντοβι.

«Πύραυλοι έπληξαν τη συνοικία του αεροδρομίου της Λβιβ», ανέφερε ο δήμαρχος μέσω Facebook, διαβεβαιώνοντας ότι δεν χτυπήθηκε το ίδιο το αεροδρόμιο.

Οι αρχές αποτιμούν την κατάσταση και θα δώσουν αργότερα νεότερα, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε πως ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στην πόλη.

Αδιάκοπο είναι το σφυροκόπημα σε αρκετές πόλεις όπως: Μαριούπολη, Χάρκοβο, Μικολάιβ και Τσερνίχιβ ενώ βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση και εξελίσσεται ημέρα με την ημέρα σε ασύλληπτη τραγωδία.

Έκρηξη ακούστηκε στο βόρειο τμήμα του Κιέβου σήμερα το πρωί, και στη συνέχεια υψώθηκε καπνός στον ουρανό, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το περιστατικό.

To Kίεβο συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις με τις φωτιές από τους βομβαρδισμούς να καίνε σπίτια και βιομηχανικούς χώρους σε πολλά σημεία της πόλης.

Χθες ο Ζελένσκι επικοινώνησε με τον Εμανουέλ Μακρόν με τον οποίο συμφώνησαν ότι πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες για διπλωματική λύση.