Μια αληθινή ιστορία αγάπης: Ζευγάρι καρκινοπαθών επισπεύδει τον γάμο

Μια αληθινή ιστορία αγάπης: Ζευγάρι καρκινοπαθών επισπεύδει τον γάμο

Αποφάσισαν να παντρευτούν και διαγνώστηκαν με την επάρατη νόσο με διαφορά 8 ημερών

Συγκινεί η ιστορία ενός αρραβωνιασμένου ζευγαριού στο Μίσιγκαν που αποφάσισε να ζει πλέον την ζωή στο έπακρο, από τότε που διαγνώστηκαν αμφότεροι με καρκίνο, με διαφορά 8 ημερών.

Αφότου αρραβωνιάστηκαν μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα του 2020, ο Κλέι Σλενκ με την Μαράια Νέλεσεν σχεδίαζαν να παντρευτούν φέτος το καλοκαίρι.

Ωστόσο, λίγο μετά την αποστολή των προσκλήσεων στους αγαπημένους τους, ο γαμπρός και η νύφη διαγνώστηκαν αμφότεροι με καρκίνο με διαφορά 8 ημερών ο ένας από τον άλλο. Οπότε αποφάσισαν να παντρευτούν νωρίτερα, στις 8 Απριλίου.

«Κάναμε τον αρραβώνα και ελπίζαμε να παντρευτούμε στις 10 Ιουνίου φέτος», λέει ο 24χρονος στο KTLA.

Τα πράγματα άλλαξαν για το ζευγάρι όταν και οι δυο έλαβαν ένα τηλεφώνημα που έμελλε να αλλάξει την ζωή τους, τον περασμένο Ιανουάριο.

«Έλαβα ένα τηλεφώνημα στις 11 Ιανουαρίου πως έχω καρκίνο των ωοθηκών. Σίγουρα δεν είναι ένα τηλεφώνημα που περιμένεις», λέει η 23χρονη.

Ο Σλενκ έλαβε ένα παρόμοιο τηλεφώνημα περίπου μια εβδομάδα αργότερα. «Ξαφνικά, έλαβα ένα τηλεφώνημα στις 8, και ο γιατρός μου λέει, "Θέλω να πας στο Spectrum [ιατρικό κέντρο] αμέσως. Νομίζω ότι έχεις λευχαιμία"».

Ο 24χρονος διαγνώστηκε με οξεία μυελοειδή λευχαιμία, που χρειαζόταν «άμεση θεραπεία και ιατρική παρακολούθηση με μακρά νοσηλεία σε νοσοκομείο». Η αρραβωνιαστικιά του διαγνώστηκε με κοκκιοκυτταρικό όγκο των ωοθηκών, «καρκίνος που απαιτεί θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία».

Όσο ο Slenk νοσηλευόταν σε τοπικό νοσοκομείο για περισσότερες από 40 ημέρες, η Νέλεσεν αποφάσισε να παγώσει τα ωάρια της, σύμφωνα με το KTLA.

Ωστόσο, το ζευγάρι λέει πως προσπαθεί να παραμένει αισιόδοξο. «Γιατί αν είμαστε θυμωμένοι; Αν έχω θυμό και οργή, είμαι αρνητική και πεσμένη, το μόνο που θα κάνω είναι να χειροτερεύσω ακόμη περισσότερο εκείνη την ημέρα», λέει ο 24χρονος.

Συνέχισε δηλώνοντας ότι μια επερχόμενη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων λειτούργησε ως έμπνευση για τη νέα ημερομηνία γάμου του ζευγαριού, λέγοντας στο KTLA, «Μετακινήσαμε την ημερομηνία του γάμου μας για να μπορέσουμε να παντρευτούμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οπότε να είναι εδώ για να με φροντίσει και να περάσουμε μαζί αυτό το δύσκολο κομμάτι».

Μιλώντας για τα αλλαγμένα γαμήλια σχέδιά τους, η Νέλεσεν είπε ότι οι διαγνώσεις τούς βοήθησαν να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό.

«Ασχολούμουν με τον προγραμματισμό και ήμουν τόσο ενθουσιασμένη για όλες τις μικρές λεπτομέρειες, όπως ο χώρος στον οποίο θα παντρευόμασταν και το φαγητό που θα είχαμε», εξηγεί.

«Πλέον, επανασχεδιάζοντας το γάμο, τα άφησα όλα έξω. Θα είναι μια ξεχωριστή μέρα ό,τι κι αν γίνει και θα έχουμε μπιφτέκια στη σχάρα».

«Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη, αλλά ξέρουμε ότι είναι πιο σημαντικό να το περάσουμε μαζί», προσθέτει ο Σλενκ, σημειώνοντας ότι οι γαμήλιοι όρκοι του έχουν αλλάξει από τότε που έμαθαν τα νέα.

Ένα GoFundMe για το ζευγάρι έχει συγκεντρώσει περίπου 44.000 δολάρια από τον στόχο των 25.000 δολαρίων σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα, οι λογαριασμοί του σπιτιού, το εισόδημα που έχασαν και τα δώρα για τον γάμο και τον μήνα του μέλιτος.