Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεκάδες οι νεκροί από την επίθεση με πυραύλους σε στρατιωτική βάση κοντά στο Λβιβ – Εννέα νεκροί από βομβαρδισμό στο Μικολάιβ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεκάδες οι νεκροί από την επίθεση με πυραύλους σε στρατιωτική βάση κοντά στο Λβιβ – Εννέα νεκροί από βομβαρδισμό στο Μικολάιβ

Στόχος της Μόσχας έχει γίνει και η δυτική Ουκρανία

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 134 τραυματίστηκαν από τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σήμερα εναντίον μιας ουκρανικής στρατιωτικής βάσης κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Κοζίτσκι.

Ένας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για εννέα νεκρούς και 57 τραυματίες σε αυτή τη βάση που βρίσκεται στο Γιαβόριβ, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Λβιβ και περίπου 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Πολωνία. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείτο ως κέντρο εκπαίδευσης των ουκρανικών δυνάμεων υπό την επίβλεψη ξένων εκπαιδευτών, κυρίως Αμερικανών και Καναδών.

Εννέα νεκρούς από βομβαρδισμό στην πόλη Μικολάιβ, αναφέρει ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Ο δήμαρχος μιας άλλης πόλης στη δυτική Ουκρανία, της Ιβάνο-Φρανκίβσκ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νότια του Λβιβ, δήλωσε πως ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν σήμερα να πλήττουν το αεροδρόμιό της.

Ανελέητοι είναι και οι βομβαρδισμοί στα περίχωρα του Κιέβου με στόχο την κατάληψη της πρωτεύουσας.

Στην πόλη, που βρίσκεται σε αναμονή της μεγάλης επίθεσης, τα ξημερώματα ήχησαν και πάλι οι σειρήνες, και οι κάτοικοι κλήθηκαν να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια, ενώ χθες σκοτώθηκαν 7 άμαχοι όταν χτυπήθηκε κομβόι με γυναίκες και παιδιά που απομακρύνονταν από χωριό στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.