Τσαβούσογλου: Ο τουρκικός εναέριος χώρος θα παραμείνει ανοιχτός

Τσαβούσογλου: Ο τουρκικός εναέριος χώρος θα παραμείνει ανοιχτός

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών η κατάσταση κλιμακώνεται

H κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται και πρέπει να αποτραπεί μια κλιμάκωση δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι η Τουρκία θα διατηρήσει ανοιχτό τον εναέριο χώρο της.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι Άγκυρα και Μόσχα βρίσκονται σε επαφή σε στρατιωτικό επίπεδο για να διασφαλίσουν ότι τουρκικά πλοία μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Συμπλήρωσε δε ότι η Τουρκία θέλει να καλέσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας σε ένα διπλωματικό φόρουμ στη νότια Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν κατέστη σαφές εάν οι υπουργοί θα παραστούν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Τουρκία έκλεισε αυτή την εβδομάδα τα στενά της που συνδέουν τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο του συμφώνου του 1936, επιτρέποντάς της να περιορίσει τη διέλευση ορισμένων ρωσικών πολεμικών πλοίων, παρότι η ίδια δε συμμετέχει στις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας.