Σκωτία: Έκαναν έξωση σε οικογένεια Βέλγων από κάστρο μετά από διαμάχη 22 χρόνων

Σκωτία: Έκαναν έξωση σε οικογένεια Βέλγων από κάστρο μετά από διαμάχη 22 χρόνων

Διαβάστε τον απίθανο λόγο

Μια οικογένεια Βέλγων εκδιώχθηκε από το κάστρο της στη Σκωτία μετά από δικαστική διαμάχη 22 ετών για έναν απλήρωτο λογαριασμό 230 λιρών.

Η Βελγίδα επιχειρηματίας και εκατομμυριούχος Marian Van Overwaele και η οικογένειά της ήταν ιδιοκτήτες του κάστρου Knockderry Castle από τη δεκαετία του '70.

Το κάστρο βρίσκεται στο Cove στο Argyll και Bute στη δυτική Σκωτία. Χτίστηκε τον 19ο αιώνα και η αξία του είναι περίπου 3 εκατομμύρια λίρες.

Το κάστρο βρέθηκε στο επίκεντρο μιας δικαστικής μάχης από τότε που η Van Overwaele αρνήθηκε να πληρώσει έναν λογαριασμό 230 λιρών που συνδέεται με μια επιχείρηση νυφικών που είχε στην ιδιοκτησία της στο Helensburgh.

Συν τα δικαστικά έξοδα ο λογαριασμός ξεπέρασε τις 30.000 λίρες και το 2000 η Van Overwaele κήρυξε πτώχευση.

Η Βελγίδα και η οικογένειά της αρνήθηκαν ότι χρωστούν και κινήθηκαν δικαστικά.

Πέρυσι, η Van Overwaele και ο αδερφός της, George Amil, που εν τω μεταξύ είχε γίνει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, έλαβαν δικαστική εντολή να εγκαταλείψουν το κάστρο. Η Van Overwaele συνέχισε τον δικαστικό αγώνα, τον οποίο τελικά έχασε πριν από δύο μήνες.

Η Van Overwaele δεν ήταν παρούσα όταν η τοπική αστυνομία επέβαλε την εντολή έξωσης. Ο αδερφός της και η γυναίκα του ήταν.

Τελικά πείστηκαν να φύγουν λέγοντας στο BBC: «Μόλις μείναμε άστεγοι. Πρόκειται για μια τεράστια δικαστική αδικία. Αυτό είναι το σπίτι μας. Το πλήρωσα. Δούλεψα σκληρά σε αυτό το σπίτι. Αυτή η απόφαση δεν αφορά εμένα» είπε ο νέος ιδιοκτήτης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)