Aίτηση για ένταξη στην ΕΕ θα υποβάλλει και η Μολδαβία

Aίτηση για ένταξη στην ΕΕ θα υποβάλλει και η Μολδαβία

Ουδετερότητα δηλώνει το Καζακστάν

Μετά την Ουκρανία και την Γεωργία, σήμερα το απόγευμα και η Δημοκρατία της Μολδαβίας εξέφρασε επισήμως την επιθυμία της να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην ΕΕ.

Για αυτό τον λόγο η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σαντού υπέγραψε επίσημη αίτηση για ένταξη της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα υποβληθεί στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες. «Θέλουμε να ζούμε με ειρήνη, δημοκρατία και ελευθερία» τόνισε η Πρόεδρος της Μολδαβίας.

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Unian, το οποίο επικαλείται καζακικά μέσα ενημέρωσης, το Καζακστάν έχει δηλώσει την ουδετερότητά του στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. «Η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν έχει καμία σχέση με το Καζακστάν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Καζακστάν Σουλτάν Καμαλετντίνοφ. «Δεν υποστηρίζουμε καμία πλευρά».

Ο πρόεδρος Κασίμ Γιομάρτ Τοκάγιεβ έγραψε στο Twitter ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Του είπα ότι είναι πολύ σημαντικό να συμφωνήσουμε σε μια λύση της κατάστασης στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων».