Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφοδρές μάχες για 8η μέρα – 34 άμαχοι νεκροί στο Χάρκοβο, χωρίς νερό και ρεύμα η Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφοδρές μάχες για 8η μέρα – 34 άμαχοι νεκροί στο Χάρκοβο, χωρίς νερό και ρεύμα η Μαριούπολη

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση κατά της περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης - «Οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν πλήρως»

Ρωσικοί βομβαρδισμοί και επιθέσεις στον άμαχο πληθυσμό στοίχισαν τη ζωή σε 34 αμάχους στην περιφέρεια του Χαρκίβ στην ανατολική Ουκρανία κατά τις τελευταίες 24 ώρες από τις 2 ως τις 3 Μαρτίου, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ η εισαγγελία της Λιθουανίας ανακοίνωσε σήμερα πως άρχισε να διεξάγει έρευνες για ενδεχόμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

«Η έρευνα άρχισε σε σχέση με τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία», αναφέρεται σε δήλωση.

Στο πλαίσιό της θα ερευνηθούν «στρατιωτικές επιθέσεις σε αμάχους, γιατρούς, καταστροφή κατοικιών, νοσοκομείων, εκπαιδευτικών θεσμών και άλλων πολιτικών εγκαταστάσεων, που οδήγησαν σε θανάτους ενηλίκων και παιδιών», προστίθεται στη δήλωση της λιθουανικής εισαγγελίας.

Σε μια χωριστή εξέλιξη, ο κυβερνήτης της ελεγχόμενης από την Ουκρανία ανατολικής περιφέρειας του Ντονέτσκ δήλωσε ότι στο λιμάνι της Μαριούπολης, έναν από τους πρώτους στόχους της ρωσικής εισβολής, έχει πλέον διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

Η Μόσχα προειδοποίησε τη Δύση κατά της περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Παράλληλα ο Ριαμπκόφ επεσήμανε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να έχει επαφές με την Ουάσινγκτον, κυρίως μέσω των πρεσβειών, και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι συνομιλίες με την Ουκρανία στη Λευκορωσία μπορούν να αποφέρουν αποτελέσματα.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι στόχοι της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα επιτευχθούν πλήρως.