Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανελέητο «σφυροκόπημα» σε Κίεβο, Χάρκοβο και Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανελέητο «σφυροκόπημα» σε Κίεβο, Χάρκοβο και Μαριούπολη

Οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας - Στην Ζαπορίγια έφθασε κονβόι Ελλήνων που έφυγαν από την Μαριούπολη

Με σφοδρότητα συνεχίζεται η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και κυρίως στην πρωτεύουσα Κίεβο, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Χάρκοβο και την Μαριούπολη, όπου εξακολουθούν να βρίσκονται Έλληνες και ομογενείς πολίτες.

Στο Κίεβο όπου για έβδομη ημέρα δέχθηκε πυραυλικές επιθέσεις, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες κάτοικοι στην προσπάθεια τους να εγκαταλείψουν την πόλη με κάποιο τρένο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανάρτηση στο Twitter του συμβούλου του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Χεραστσένκο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το Χάρκοβο εξακολουθεί να δέχεται την πιο σφοδρή επίθεση ίσως, από όλες τις πόλεις της Ουκρανίας που πολιορκούνται. Οι καταστροφές από τους βομβαρδισμούς είναι μεγάλες, ενώ επλήγη το περιφερειακό αρχηγείο των Δυνάμεων Ασφαλείας και το πανεπιστήμιο της πόλης. Στην Μαριούπολη οι ρωδικές δυνάμεις έχουν εισβάλει πλέον στην πόλη και θεωρείται ζήτημα ωρών να περάσει στην κατοχή τους.

Από την πόλη αυτή, επίκεντρο μαζί με την Οδησσό, του ελληνισμού στην Ουκρανία, αποχώρησε το πρωί της Τετάρτης κονβόι 66 αυτοκινήτων με Έλληνες πολίτες και ομογενείς, προσωπικό του εκεί ελληνικού προξενείου και δημοσιογράφοι. Μετά από πολλές ώρες και αφού η αυτοκινητοπομπή δέχθηκε πυρά λίγο έξω από την Μαριούπολη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, έφθασε στην Ζαπορίγια.