Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στη Μαριούπολη – Στον αέρα ο β’ γύρος συνομιλιών Ουκρανίας – Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στη Μαριούπολη – Στον αέρα ο β’ γύρος συνομιλιών Ουκρανίας – Ρωσίας

Η ΕΕ ενέκρινε νέες κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας για τη στήριξη

Ένα διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αν και σήμερα αναμενόταν ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων Ρωσίας και Ουκρανίας με χώρα φιλοξενίας την Πολωνία, προς το παρόν είναι στον αέρα.

Όπως δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντόλιακ  στο Reuters, η διεξαγωγή περισσότερων συνομιλιών με τη Ρωσία τελεί υπό συζήτηση, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μια «ουσιαστική ατζέντα».

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε σήμερα ότι αυτή η νότια ουκρανική πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο, όμως διεξάγονται μάχες με ρωσικά στρατεύματα.

Το δημοτικό συμβούλιο έκανε γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ρώσοι επιτιθέμενοι βομβαρδίζουν με πυροβολικό τοποθεσίες, περιλαμβανομένων συγκροτημάτων κατοικιών και κοιτώνων για ανθρώπους που έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των μαχών.

Διπλωμάτες της ΕΕ ενέκριναν την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Λευκορωσίας για τη στήριξή της στον ρωσικό στρατό που έχει εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε ανώτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης στο Reuters.

Δεύτερος αξιωματούχος είχε δηλώσει αυτή την εβδομάδα ότι ο στόχος των νέων κυρώσεων εναντίον του Μινσκ είναι να εμποδίσουν τις εξαγωγές και άλλων λευκορωσικών προϊόντων στην ΕΕ, πέραν αυτών στα οποία έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις.

Τα περιοριστικά μέτρα θα πλήξουν επίσης ολιγάρχες, την κεντρική τράπεζα της Λευκορωσίας και θα αποκόψουν τις λευκορωσικές τράπεζες από το σύστημα SWIFT, σύμφωνα με τον δεύτερο αξιωματούχο.