Πόλεμος στην Ουκρανία: Μήνυμα Πούτιν στο στρατό της χώρας – «Καταθέστε τα όπλα»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μήνυμα Πούτιν στο στρατό της χώρας – «Καταθέστε τα όπλα»

«Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο να φθάσουμε σε συμφωνία» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε το απόγευμα της Παρασκευής τον ουκρανικό στρατό να καταθέσει τα όπλα, μια μέρα μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

«Κάνω έκκληση για άλλη μια φορά στο στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας: Μην επιτρέπετε σε νεοναζί (Ουκρανοί ριζοσπάστες εθνικιστές) να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τις συζύγους και τους πρεσβύτερους σας ως ασπίδες», είπε ο Πούτιν σε τηλεοπτικό διάγγελμα μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας. «Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο να φθάσουμε σε συμφωνία» πρόσθεσε. Ο Πούτιν τόνισε ακόμα, ότι Ρώσοι στρατιωτικοί στην Ουκρανία ενεργούν «Γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά».

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ακόμη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ότι οι μάχες που διεξάγονται κατά την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν γίνονται με τον τακτικό ουκρανικό στρατό της, αλλά με εθνικιστικές ομάδες. «Οι βασικές μάχες του ρωσικού στρατού, όπως ήταν αναμενόμενο, διεξάγονται όχι με τμήματα του τακτικού ουκρανικό στρατού, αλλά με εθνικιστικές ομάδες, οι οποίες ως γνωστόν φέρουν την άμεση ευθύνη για την γενοκτονία στο Ντονμπάς και την αιματοχυσία αμάχων» δήλωσε ο Πούτιν.