Συγκλονίζει Oυκρανή δημοσιογράφος του BBC: Ξύπνησα και έμαθα ότι το σπίτι μου είχε βομβαρδιστεί

Συγκλονίζει Oυκρανή δημοσιογράφος του BBC: Ξύπνησα και έμαθα ότι το σπίτι μου είχε βομβαρδιστεί

Οι δραματικές στιγμές μέχρι να λάβει μήνυμα από τη μητέρα της ότι είναι καλά

Η Ουκρανή δημοσιογράφος του BBC, Olga Malchevska, ξύπνησε τα ξημερώματα και έμαθε ότι η πολυκατοικία στην οποία μένει η οικογένειά της στο Κίεβο είχε βομβαρδιστεί. Η ίδια προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με τη μητέρα της, η οποία ζει στην ουκρανική πρωτεύουσα, και τελικά ένιωσε μεγάλη ανακούφιση όταν έλαβε ένα μήνυμα από εκείνη.

«Η μητέρα μου είχε πάει σε καταφύγιο και ευτυχώς δεν ήταν στο κτίριό μας, το οποίο βομβαρδίστηκε τη νύχτα», είπε η Olga. «Η οικογένειά μου είναι καλά. Απλώς δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που βλέπω, ότι έγινε κάπου όπου έμενα».

 

Η μητέρα της κατάφερε να βρει καταφύγιο στο υπόγειο του σπιτιού ενός συγγενή με την αδερφή της και το μικρό παιδί της. Όμως πιστεύεται ότι ο θείος της, με τον οποίο δεν έχουν μπορέσει να επικοινωνήσει, ήταν μέσα στην πολυκατοικία.

Οι επίσημες ανακοινώσεις ωστόσο αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν θύματα στην πολυκατοικία. Συνολικά 150 άνθρωποι απομακρύνθηκαν, ορισμένοι από τους οποίους οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Η Olga λέει ότι η μαμά της ανησυχούσε για τους γείτονες, τους φίλους αλλά και για τη γάτα της οικογένειας, καθώς το κατοικίδιο έμεινε στο κτίριο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Είναι πραγματικά παράξενο να μιλάς για τη γάτα όταν γίνεται ένας πόλεμος και άνθρωποι πεθαίνουν», σημειώνει.

«Ακόμη και χθες, η μαμά μου, παρά τους ήχους των εκρήξεων και των βομβαρδισμών, εξακολουθούσε να πηγαίνει στη δουλειά της. Της έλεγα να βρει καταφύγιο κάπου και μου είπε: “Έλα, μην πανικοβάλλεσαι, είναι Κίεβο, κανείς δεν πρόκειται να βομβαρδίσει το Κίεβο”».