Συρία: Ο πρόεδρος Ασαντ στηρίζει τον Πούτιν για την επιχείρηση στην Ουκρανία

Συρία: Ο πρόεδρος Ασαντ στηρίζει τον Πούτιν για την επιχείρηση στην Ουκρανία

Είχαν τηλεφωνική επικοινωνία

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ χαιρέτισε σήμερα την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια "διόρθωση της Ιστορίας".

"Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, μίλησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία και για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την προστασία του άμαχου πληθυσμού στην περιοχή του Ντονμπάς. Η Εξοχότητά του (ο Ασαντ) τόνισε ότι η Συρία βρίσκεται στο πλευρό της Ρωσικής Ομοσπονδίας με βάση την πεποίθησή της ότι είναι σωστή η θέση της. Ο πρόεδρος Ασαντ υπογράμμισε ότι αυτό που έγινε σήμερα είναι μια διόρθωση της Ιστορίας και μια αποκατάσταση της ισορροπίας της διεθνούς τάξης μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συριακή προεδρία.

Η Συρία είναι στενός σύμμαχος της Μόσχας από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία το 2015 που συνέβαλε στο να αναστραφεί το κλίμα στον συριακό εμφύλιο προς όφελος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ με αεροπορικούς βομβαρδισμούς των περιοχών που τελούσαν υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.

Την Τρίτη η Συρία αναγνώρισε τις δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, τις οποίες ο Πούτιν έχει πει ότι επιδίωξε να προστατεύσει μέσω μιας "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης".