Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι δημοσιογράφοι τάχθηκαν κατά της εισβολής

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι δημοσιογράφοι τάχθηκαν κατά της εισβολής

Με «ανοιχτή επιστολή» που έδωσαν στην δημοσιότητα

Ρώσοι δημοσιογράφοι με «ανοιχτή επιστολή» που έδωσαν στην δημοσιότητα καταδικάζουν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κατά της Ουκρανίας που ανακοινώθηκε το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Εμείς, οι δημοσιογράφοι ρωσικών μέσων ενημέρωσης που γράφουμε για την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας καταδικάζουμε την στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε η Ρωσία στην Ουκρανία» γράφουν στην ανοιχτή επιστολή τους, στην οποία επισημαίνουν ότι «ο πόλεμος ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι μέθοδος επίλυσης των διενέξεων και δεν υπάρχουν γι' αυτόν δικαιολογίες».

Μέχρι στιγμής την επιστολή έχουν υπογράψει περισσότεροι από 70 δημοσιογράφοι , μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι των εφημερίδων Kommersant, του τηλεοπτικού καναλιού Dozd, της “Noviye Izvestia”, της Novaya Gazeta, της εφημερίδας RBK, του ραδιοφωνικού σταθμού EchoMoskvi, του ιστότοπου The Bell, του τηλεοπτικού δικτύου RTVI, των ιστόποπων Snob, της εφημερίδας “Isvestia” και άλλων, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Κατά των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία τάχθηκε επίσης πλήθος Ρώσων ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων επιστημονικών θεμάτων.