Εισβολή στην Ουκρανία: Κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος

Ο πρόεδρος Βολοντίνι Ζελένσκι επιβεβαιώνει τα πλήγματα πυραύλων

Στρατιωτικός νόμος κηρύχθηκε στην Ουκρανία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λίγη ώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας και συγκεκριμένα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» όπως την ονομάτισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Ντονμπάς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη. Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίνι Ζελένσκι επιβεβαιώνει τα πλήγματα πυραύλων στις υποδομές της Ουκρανίας και στις συνοριακές δυνάμεις. Νωρίτερα είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν νωρίτερα σε διάγγελμά του είπε ότι στόχος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι να απελευθερωθούν οι πολίτες έπειτα από 8ετή κακοποιίηση και γενοκτονία. Τόνισε ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν μπορούσε πλέον να ανέχεται τις απειλές από την Ουκρανία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η κατοχή του ουκρανικού εδάφους. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους και πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία θα έχει το «ουκρανικό καθεστώς».