Γαλλία: Προβάδισμα Μακρόν στις δημοσκοπήσεις

Γαλλία: Προβάδισμα Μακρόν στις δημοσκοπήσεις

Ενάμιση μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές

Μόλις 47 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και ενώ δεν είναι ακόμη επίσημα υποψήφιος, ο Εμανουέλ Μακρόν παραμένει περισσότερο από ποτέ στην κορυφή των προθέσεων ψήφου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Elabe για λογαριασμό των BFMTV, L'Express και SFR, ο νυν πρόεδρος λαμβάνει το 24,5% του εκλογικού σώματος και βρίσκεται μπροστά από την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν (18%), ενώ ο επίσης ακροδεξιός Ερικ Ζεμούρ είναι τρίτος με 13,5%. Στην τέταρτη θέση έρχεται η υποψήφια της παραδοσιακής ρεπουμπλικανικής Δεξιάς Βαλερί Πεκρές με 11,5% και στη συνέχεια ακολουθούν πέντε υποψήφιοι από τον χώρο της Αριστεράς τα ποσοστά των οποίων κυμαίνονται ανάμεσα στο 11% (Ζαν-Λικ Μελανσόν) και το 2,5% που λαμβάνει η υποψήφια του άλλοτε κραταιού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Αν Ινταλγκό.

Σύμφωνα τέλος με τη δημοσκόπηση στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν θα επικρατήσει, είτε αντίπαλος του είναι η Λεπέν, είτε ο Ζεμούρ. Στην πρώτη περίπτωση εκτιμάται ότι θα λάβει το 55,5% των ψήφων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση αναμένεται να φθάσει στο 66%, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.