Κρίση στην Ουκρανία: Άμαχος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό των αυτονομιστών – Διάγγελμα Πούτιν στους Ρώσους

Κρίση στην Ουκρανία: Άμαχος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό των αυτονομιστών – Διάγγελμα Πούτιν στους Ρώσους

Η κατάσταση βρίσκεται στα πρόθυρα του πολέμου - Ο Ουκρανός πρόεδρος συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας - Έκκληση για ψυχραιμία από τον ΟΗΕ

Βαθαίνει η κρίση στην Ουκρανία και η κατάσταση είναι έκρυθμη και στα πρόθυρα του πολέμου.

Ένας άμαχος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν αυτονομιστές στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Το θύμα, ένας άνδρας που γεννήθηκε το 1970, σκοτώθηκε στο χωριό Νοβολουγκάνσκε, όπου ο βομβαρδισμός προκάλεσε, επίσης, διακοπή στην ηλεκτροδότηση, στη θέρμανση και ζημιές σε έναν αγωγό φυσικού αερίου, διευκρίνισε στο Facebook ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

Εκρήξεις στο Ντονέτσκ 

Επίσης, ο ήχος πολλαπλών εκρήξεων ακούστηκε γύρω στις 18.15 ώρα Ελλάδας σήμερα, στο κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, που έχουν τη στήριξη της Μόσχας, στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Διάγγελμα από Πούτιν στον ρωσικό λαό

Εξάλλου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό σήμερα 21 Φεβρουαρίου, μετέδωσε πριν λίγο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας.

Νωρίτερα το ρωσικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης των αποσχισθεισών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, που τελούν υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών. Ο Πούτιν προανήγγειλε πως θα ανακοινώσει την τελική απόφασή του εντός της ημέρας.

Ο Ζελένσκι ενημέρωσε επίσης ότι είχε κατεπείγουσες συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Έκκληση από τον ΟΗΕ

Παράλληλα, ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση προς «όλα τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα να απέχουν από κάθε μονομερή απόφαση ή δράση που θα μπορούσε να πλήξει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του, ερωτηθείς σχετικά με μια ενδεχόμενη αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας των ουκρανικών αυτονομιστικών περιοχών.

«Υπογραμμίζουμε την έκκλησή μας για άμεση παύση των εχθροπραξιών, για τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση προς όλα τα μέρη, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενέργεια και δήλωση που θα επιδείνωνε περαιτέρω τις εντάσεις», είπε, επιπλέον, ο Στεφάν Ντουζαρίτς, τονίζοντας πως όλες οι διαφορές πρέπει να «επιλυθούν μέσω της διπλωματίας».