NASA: Έτσι γίνεται κάποιος αστροναύτης – Τα κριτήρια που το καθιστούν δύσκολο

NASA: Έτσι γίνεται κάποιος αστροναύτης – Τα κριτήρια που το καθιστούν δύσκολο

Παίρνουν μόνο την ελίτ

Η NASA αποκάλυψε τα βασικά κριτήρια με τα οποία επιλέγει τους υποψηφίους για να γίνουν αστροναύτες και είναι δυσκολότερο απ' όσο πιστεύουμε.

Τα καθήκοντά του αστροναύτη έχουν μεγάλο εύρος, από την έρευνα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μέχρι την στελέχωση πραγματικού διαστημοπλοίου.

Οι αστροναύτες της NASA συμμετέχουν σε πειράματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, το ανθρώπινο σώμα, τη ζωή στο διάστημα και την έρευνα κατά του καρκίνου. Παράλληλα, κάνουν προσπάθειες να φτάσουν, κάποια στιγμή, στον Άρη – μία εμπειρία πέρα από κάθε φαντασία, για τους τυχερούς που θα επιλεγούν.

Για να γίνει κανείς αστροναύτης, πρέπει αρχικά να είναι Αμερικανός πολίτης. Χρειάζεται να έχει μεταπτυχιακό σε κάποιον τομέα της STEM από αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα – τα πτυχία που απαιτούνται συνήθως αφορούν τη βιολογία, τη φυσική, τα μαθηματικά, τον προγραμματισμό ή τη μηχανολογία.

Επιπλέον, πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο χρόνια προϋπηρεσίας σε σχετικό κλάδο, μετά την απόκτηση του πτυχίου, ή να έχουν περάσει «τουλάχιστον 10.000 ώρες ως πιλότοι αεροσκάφους».

Σε επίπεδο προσωπικότητας, η NASA αναζητά κοινωνικούς υπαλλήλους με ηγετικές ικανότητες και ομαδικό πνεύμα.